TRE (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercises) -menetelmä

Tension, Stress & Trauma Releasing Exercises eli TRE-menetelmä on yksinkertainen ja helposti omaksuttava kehon liikkeistä koostuva stressinpurkumenetelmä.TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia.TRE-menetelmä perustuu ihmisen biologiseen ja neurologiseen kykyyn palautua stressaavista tilanteista. Liikesarja saa kehossa aikaan tärinän, joka poistaa kroonistunutta jännitystä lihaksista ja hermostosta. Kehon syvät jännitykset pääsevät vapautumaan ja keho löytää takaisin luonnolliseen rentoon ja luottavaiseen tilaansa.

TRE -prosessin alussa liikesarja omaksutaan ohjaajan opastuksella. Menetelmä on helppo oppia. Liikesarjan omaksumisen jälkeen TRE:tä voi harjoittaa omatoimisesti ja aina tarvittaessa ohjaajan avustuksella. TRE on vaikuttava menetelmä, ja prosessin eteneminen on hyvin yksilöllistä. 

 

Huomioithan seuraavan: TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien kuten sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, vaikeista psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. Raskaana oleville TRE:tä ei myöskään suositella. Kysy lääkäriltäsi ennen aloittamista, jos olet epävarma oman sairautesi suhteen. 

Kirsin yksilö- ja ryhmä TRE-ohjauksiin osallistuneiden kokemuksia: 

  • "Nukuin seuraavan yön paremmin kuin 20 vuoteen."
  • "On aivan kuin olisin saanut uuden elämän. Uskomaton vaikutus." (puolen vuoden TRE-prosessi)
  • "Tapasi ohjata on todella miellyttävä ja erityiskiitos ammattitaidostasi ottaa erityistarpeet huomioon."
  • "Luot olemuksellasi ja tavallasi ohjata sellaisen turvan tunteen, että jopa tällaisen ihmisiä pelkäävän oli mahdollista olla viikonloppukurssi loppuun saakka, en jänistänyt kesken, kuten useimmiten teen." 

Lisätietoa TRE:stä: www.trefinland.fi 

http://jalkeilla.blogspot.fi/2015/03/vierailevana-kirjoittajana-karita.html 

Yhteystiedot


Kirsi Törmi p. 050 3080203 kirsitormi(at)icloud.com

Heikki Törmi p. 050 520 7790 tormi(at)mac.com